dimarts, 4 d’octubre del 2011

MOLTA CALOR!!!

Això no és normal....

La setmana ha començat amb una altra tarda de temperatures molt altes, avui els 30 graus s'han superat a molts indrets, i en algunes estacions de Meteocat s'hi han batut rècords. A Fornells de la Selva el termòmetre s'ha enfilat fins als 32,6 graus, la temperatura més alta en un mes d'octubre des que es va posar en funcionament l'estació fa 15 anys. Els 29,4 graus de Viladecans també són la temperatura més alta registrada mai en aquest mes almenys des de 1993. Altres dades significatives de la tarda són els 32 graus de Girona, els 32 d'Igualada, els 31 de la Zona Universitària de Barcelona o els 30 de Falset o Banyoles. Algunes d'aquestes dades són de la xarxa Meteoclimatic.

No hi ha dubte que els refredats estaran a l'ordre del dia aquesta setmana perquè molts d'aquests termòmetres marcaven 20 graus menys a primera hora del matí, la situació de calma total fa habituals aquests contrastos tan forts entre el fred del matí i la calor de primera hora de la tarda.

Bona part d'Europa ha viscut també una calorada important els últims dies. Al Regne Unit el cap de setmana ha estat de ple estiu, fins el punt que termòmetre va assolir dissabte els 29.9 graus a Gravesend, al comtat de Kent, és la temperatura més alta mai registrada en un mes d'octubre a les illes britàniques. La notícia de la BBC referent al tema fa menció que les temperatures a Anglaterra han superat fins i tot les de Barcelona.


HE VEIEU COM NO ÉS NORMAL!!!

ARTICLE DEDICAT A L'AIDA DOMENECH DE SANT FELIU SASSERRA!!!