dimarts, 1 de març del 2011

TERRATRÈMOL A LA PENINSULA IBÈRICA?

Ostres ahir em vaig quedar de pedra quan vaig veure la notícia i l'he volgut compartir amb tothom del bloc, sembla que hi podria haver un terretrèmol imminent a la Peninsula Ibèrica, podria ser bastant destructor..ara us deixo amb la noticia del www.3cat24.cat

Els geòlegs adverteixen que a Espanya hi podria haver un terratrèmol de forta magnitud "pròximament". Segons el president del Col·legi Oficial de Geòlegs, Luis Suárez, malgrat que Espanya no travessa per un moment "especialment intens en sismes", corre el risc de patir-ne un d'important "en un futur no gaire llunyà". Amb tot, apunten que si això passés es podria "afrontar amb garanties".

Les zones amb més risc

Ara els experts alerten que "gairebé cada dia es registren microterratrèmols al sud de la Península" i per això creuen que "pròximament" n'hi podria haver un de gran intensitat.

Per zones, Màlaga, Almeria, Granada i Múrcia són les que tenen més risc, tot i que també les possibilitats de sisme són altes al Pirineu, concretament entre Navarra i Osca.

Amb tot, però, Suárez es mostra convençut que si això arribés a passar es podria "afrontar amb garanties", ja que en els últims anys s'han aplicat amb rigor les mesures antisísmiques en les estructures dels edificis.

En fi val més que s'equivoquin i que no passi aquesta desgràcia natural.

Jordi Pamplona