dilluns, 7 de desembre del 2009

TOTHOM PENDENT DE COPENHAGUEN!!!

Aquesta Setmana començarà a la capital Danesa, la cimera contra el canvi climàtic.

La cimera tindrà una presència molt important, com és la del president dels EEUU Barack Obama. Tot i aquesta important presència molta gent es mostra pessimista vers aquesta cimera i consideren que els estats i els seus governs respectius no donaran un pas endavant per fer front en aquest canvi climàtic que cada cop sembla més evident.


Els Estats Units acudiran a la reunió amb l'oferiment de retallar un 17% les emissions de gasos d'efecte hivernacle pel 2020, respecte de les emissions del 2005.
De la seva banda, la Unió Europea pressiona perquè la retallada arribi al 20% de les seves emissions, però comparades amb els nivells del 1990. La diversitat de les xifres fa que les dues propostes siguin difícilment comparables. A més, tant Brussel·les com Washington defensen el seu percentatge com el més agosarat.


Més que mai des de METEOVIC, ens agradaria saber les vostres opinions respecte aquest tema que ens toca tan d'aprop:
Creieu que hi ha canvi climàtic?
Creieu que la cimera decidirà res?


A continuació us deixo unes quantes Webs interessants respecte al tema:

http://www.greenpeace.org/espana/
http://copenhagen2009.blogspot.com/
http://www.ceroco2.org/
http://www.responsarbolidad.net/web/

Una abraçada a tothom!!!

Jordi

3 comentaris:

Albert Aparicio ha dit...

Molt bones Jordi!

Doncs referen a la primera pregunta, un dia un científic de primera em va ensenyar que és igual qui cregui o qui no cregui en el canvi climàtic, que pots creure en les religions, però no es pot creure o no creure en una cosa que s'ha demostrat científicament i inegablement que des de fa 30 anys les mitjanes de les temperatures han augmentat i que hi ha més fenòmens violents (que no vol dir que no hi fossin abans.
Sabem el que sabem, i desconeixem la resta. Podé demà canviarà la cosa, doncs a dia d'avui el Sol encara està massa tranquil i pot donar sorpreses, així com la corrent del golf que segons els últims informes britànics, cada dia està més feble.

Amb el que no estic d'acord és com s'està tractant el tema, l'enfocament està sent purament econòmic. Europa vol que la Xina i EE.UU. entrin en aquest nou protocol de Kyoto perquè saben que aquests païssos estaran obligats a comprar "cupos de CO2" dels païssos que no emeten el màxim d'emisions que se'ls permet per any. Trobo vergonyós que es compri i vengui el carboni com si de patates es tractés.

L'hora de buscar solucions ja s'ha acabat, ara és el moment de trobar-les.

Doncs aquí deixo la meva opinió,
salut i força meteo!

Albert

Nawal ha dit...

jordi si vls k sigi sincera a mi m'agrada mol akest blog po d'axo k as fikat ara no e entes res po sembla interesant ske jo tink el kap bstant durr jajjajaja n et preocupis k u anire llegint kada migdia i kada vespre pr intentar entendreu
po iwalment k n entengi axo lo altre o entenkk m'agrada akest blog
att:/**/*/*////*/*/*/*NAWAL/*/*****///

Unknown ha dit...

La veritat jo opino que no es farà res de bo, tothom anirà a la seva farà el que vulgui i s'acabarà decidint tot a ultima hora i només una mica del que s'havia proposat, total com que aquests F*** de P*** són uns carques de la tira d'anys d'aqui poc ja no hi seran i serem les noves generacions les que patirem tota aquesta merda de gent que no ho ha volgut arreglar perquè no ha volgut.