dilluns, 9 de novembre del 2009

HA ARRIBAT EL FRED!!

El títol del meu article és el comentari general que la gent del carrer més diu aquyests últims dies..."ha arribat el fred de cop..." és una de les frases que se sent més en converses al carrer. Com aficionat a la meteorologia m'omple de satisfacció aquest canvi de temps, ja que sóc un gran amant del fred i de la possibilitat de nevades cap a la nostra zona.
Aquest passat cap de setmana, en el pirineu occidental han acumulat gruixos entre 30 i 60 cm de neu, acompanyades d'un fort vent. En el pirineu Oriental la quantitat ha estat menor uns 20 cm de neu, també acompanyades de fort vent, producte d'aquest i de la tempesta dues excursinonistes van perdre la vida al Puigmal a causa de la congelació.

Però ara us deixaré amb unes fotografies que ens ha fet arribar una aficionada del bloc. Aquests aficionada va visitar no fa gaires dies la PATAGÒNIA Argentina on va visitar diferents llocs. Per tal de començar a veure paisatges freds i amb neu i gel, què millor que veure les fotografies d'aquesta aficionada del bloc: Gràcies MERCÈ CERVERA!!!!














Aquest article va dedicat a la MERCÈ CERVERA  i a tots els que col.laboreu amb aquest bloc!!!

Gràcies a tots i totes!!!

Jordi Pamplona

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Unes fotos precioses!!!

Una abraçada, eumar.

tempspalamos ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
tempspalamos ha dit...

Les fotos de la Patagònia mai et deixen indiferent,són un espectacle !

Aprofitem aquest dies de fred,ja que aviat tornarà l´estiuet de Sant Martí.

Records.

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Els comentaris de la gent del carrer són llogics que diguin que ha vingut el fre de cop, al cap i la fi, es veritat, lo que passa que aquest temps normalment es comporta moguda meteorològica, que tan ens agrada a nosaltres, però ara els tens que animar dien que el a partir de dimecres arribarà l´estiuet de St. Martí.

Les informacions que m´han arribat d´questes dues noies que van perdre la vida baixant del Puigmal, és perquè els va sorprende el torb i les va sepultà a sota la neu, degut al vent que feià i despres van morir congelades, no obstant havian avisos de perill amb el torb, amb tots els meus respectes a la muntanya no es pot cometre cap error, perquè el resultat es mortal.

Les fotografies de la Patagonia Argentina que ha fet aquesta bloguer, Mercè Cervera, són explendides, felicitats Mercè i a tú Jordi gràcies per publicarles.

Una forta abraçada