dissabte, 24 de gener del 2009

Ventades!!!

Increïble les ratxes de vent que estem patint aqui Vic. Estem en una zona on no estem acostumats a que el vent ens afecti d'aquesta manera, però avui el vent de Ponent-mestral ens afecta i de quina manera.
En aquest sentit el Servei Català de meteorologia ha tret el següent avís:

El vent bufarà de component nord i oest, i serà més reforçat en cotes elevades.
És molt probable que es superin els 35 m/s (126 km/h) a l'Alt Empordà, al Montsià, al Baix Ebre i al Baix Camp, i és possible que també es superi aquest llindar al Baix Empordà.


Caldrà com sempre està atents a la situació.

Esperem que no hi hagi cap més victima mortal i extremem tots les precaucions pertinents davant d'una ventada.

Aqui teniu les precaucions a prendre:

Protecció Civil aconsella extremar les precaucions i assegurar portes finestres i els objectes que puguin caure a la via pública. A més, prevé d'allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció. També recomana que s'evite pujar a bastides sense les adequades mesures de protecció.

Si se'n va a viatjar, suggerix que s'eviten desplaçaments per carretera i si calen, que s'extreme la precaució en l'eixida de túnels, avançaments i l'encreuament amb vehicles pesats en carreteres de doble sentit. A més, demana que es preste atenció davant de la possible presència d'obstacles a la carretera.

D'altra banda, als voltants a les zones marítimes avisa que és millor allunyar-se de la platja i d'altres llocs baixos que puguen veure's afectats per ales marees i onatges ja que el mar adquirix condicions extraordinàries


Salut i pedres a les butxaques!!!
Una abraçada!!

Jordi

1 comentari:

sheila ha dit...

he,jordi no estiguis nervios pel nen heee!!!
aviat seras pare feliçitats.
jo dic que neixera el 26.
m'agrada molt el teu blog!!!